AA Plafondeilanden en AA baffles

Attention Acoustics
Plafondeilanden en baffles

AA Plafondeilanden en AA Baffles zijn The Must Have in alle ruimtes. Een efficiënte oplossing die vaak toegepast wordt, direct boven de bron van het geluid. Een plafondeiland wordt horizontaal gemonteerd, een baffle hangt verticaal naar beneden.

Het meest gebruikt voor plafond akoestiek zijn platen met een kern van samengeperst glaswol. Dit glaswol is aan de oppervlakte gecoat of voorzien van een glasvezel. De zijkanten worden geverfd. Hierdoor zijn deze platen goed reinigbaar. De bovenzijde van de eilanden zijn voorzien van een glaswolvlies. Door deze zeer dunne afdekking wordt ook het weerkaatste geluid van het plafond optimaal geabsorbeerd.

De platen uit glaswol zijn de meest economische oplossing. Zowel voor de horizontale (eiland) als de verticale (baffle) oplossing kunnen ook akoestische panelen worden ingezet. Deze panelen zijn dan bekleed met stoffen. Steeds vaker worden ook akoestische printframes ingezet.

Sfeer

Plafondoplossingen zijn met name voor het welzijn bepalend. Het geluid wordt hier vaak voor het grootste gedeelte afgevangen en dat voel je.

Vaak wordt voor een rustige witte uitstraling aan het plafond gekozen. Door een symmetrische ophanging, ontstaat een rust uitstralend geheel.

De akoestische plafondeilanden hebben meer impact op de sfeer in de ruimte dan de baffles, omdat het oppervlak meer zichtbaar is. De toepassing van printframes is wel een sterke sfeerbrenger, door de vrije keuze aan beelden, denk hierbij aan een wolkenplafond.

Communicatie

Via het plafond communiceren wordt niet vaak toegepast. Een onderbewuste bijdrage is wel mogelijk door bijvoorbeeld op alle locaties de kleuren van de huisstijl van je organisatie te laten terugkomen.

Specificaties AA Plafondeilanden en AA Baffles
  • De kern is uit glaswol met een hoge dichtheid
  • Buitenzijde gecoat, zijkanten voorzien van verf
  • Bovenzijde plafondeilanden zijn voorzien van een dun glaswolvlies
  • Buitenzijden kunnen worden voorzien van een glasvezel, lijkt op stoffering.
  • Verkrijgbaar in rechthoekige, vierkante en ronde vormen
  • Ruime keuze uit kleuren
Extra
  • In de plafondeilanden kan verlichting worden verwerkt
  • De gecoate glaswol platen kunnen ook worden gebruikt aan de wand
  • Ook architectonische oplossingen qua vorm en hangpatronen

Wilt u meer informatie over het product of wilt u een offerte aanvragen. Neem dan nu contact met ons op.