Transformatie van het ondernemerscentrum aan de Universiteit van Frankfurt

Ons team heeft met succes voor het eerst een groot buitenlands project afgerond in het ondernemerscentrum van de Universiteit van Frankfurt. Het doel van dit project was het creëren van een optimale werkomgeving waarin zowel leerlingen als docenten zich beter kunnen concentreren en de productiviteit wordt verhoogd. We hebben 30 op maat gemaakte baffles van 3,5 meter lang geplaatst om de akoestiek in de ruimte te verbeteren en het rumoer te verminderen.

Het project vond plaats in een ruimte van ongeveer 200 m² in het ondernemerscentrum van de universiteit. Deze ruimte werd veelvuldig gebruikt door een groot aantal mensen, wat vaak resulteerde in een rumoerige omgeving die concentratie en productiviteit belemmerde. Het was van essentieel belang om een oplossing te vinden die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk was.

Ons team koos ervoor om baffles te plaatsen tussen de bestaande verlaagde plafondcomponenten. Verlichting was al aanwezig in het ondernemerscentrum, daarom zijn er alleen Blind baffles geplaatst. Door de baffles strategisch tussen de plafondcomponenten te plaatsen, hebben we een harmonieus geheel gecreëerd waarbij de baffles niet de aandacht opeisen, maar wel zorgen voor een uitstekende akoestiek. Deze aanpak zorgde voor een subtiele integratie van de baffles in de ruimte.

Het eindresultaat van het project is zowel esthetisch als akoestisch zeer bevredigend. De combinatie van de gekozen baffles en de plaatsing ervan heeft geresulteerd in een verbluffend geheel waar alle betrokken partijen zeer tevreden over zijn. De akoestische prestaties van de baffles hebben geleid tot een rustigere en meer geconcentreerde werkomgeving, wat de productiviteit en het welzijn van zowel leerlingen als docenten ten goede komt.

Met het succesvol voltooien van dit project kijken we uit naar een verdere samenwerking met de Universiteit van Frankfurt. De plannen voor nieuwe verdiepingen liggen al in het verschiet en wij staan klaar om onze expertise en innovatieve oplossingen opnieuw in te zetten. Samen zullen we werken aan het creëren van inspirerende en functionele ruimtes die voldoen aan de behoeften van de universiteit en haar gebruikers.

Conclusie: Het project in het ondernemerscentrum aan de Universiteit van Frankfurt is een succesvol voorbeeld van de impact die akoestische oplossingen kunnen hebben op een werkomgeving. Met onze geplaatste baffles hebben we niet alleen de akoestiek verbeterd, maar dit ook op een esthetisch aantrekkelijke manier gedaan. We kijken met trots terug op dit project en zijn enthousiast over toekomstige samenwerkingen waarin we kunnen bijdragen aan het creëren van optimale werkomgevingen.