KDV Eigenwijze heeft in en rondom ’s Hertogenbosch 6 locaties waar ze zowel actief zijn als kinderdagverblijf, BSO, TSO en PA. In de meeste ruimtes van de vestiging aan de Willemspoort werd een hinderlijke galm ervaren wat de spraakverstaanbaarheid niet ten goede kwam.

Gekozen is er voor een oplossing die makkelijk op gaat in de ruimte en niet de aandacht op eist binnen het al aanwezige interieur. Met witte 24 mm PET Felt panelen hebben we het plafond gedeeltelijk opgevuld door ze direct er tegenaan te verlijmen. Hierdoor verminderde het aantal harde vlakken om geluid te weerkaatsen waardoor de aanwezigheid van deze panelen al snel zijn waarde bewees. In de centrale ruimte is een andere oplossing toegepast; De AA Fotowand met een egale witte print. Ook hier is dus gekozen voor een onopvallende maar zeer effectieve oplossing.

Het plaatsen van deze panelen heeft geleid tot positieve reacties bij het management, maar vooral, en misschien wel het belangrijkste, bij de pedagogisch medewerkers. Dagelijks in een ruimte verkeren met slechte akoestiek kan vervelende gevolgen met zich mee brengen. Denk aan hoofdpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid, irritatie en verminderde productiviteit.

akoestische oplossing PET Felt wit Gerecyclede pet flessen akoestiek